A les 11 del matí es donava la sortida a la 5ena edició dels 10k de Vilafranca, organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès, sota una bona temperatura per córrer 11 graus però en contra una mica de vent.

Els 1.650 atletes inscrits, tot un èxit, tomaven els carrers de la Vila, en un circuit de 5kms de dues voltes, ja pel km1, passaven en el cap de la cursa el atleta favorit el Roger Roca i el atleta local Abderrazak Samaoui i darrera un grup de 6 atletes, a mesura que passaven els kms el Roger Roca s’anava distanciant el Roger de la resta d’atletes i passava pel km5 a ritme de record amb 15’22, uns segons desprès el Abde però que abandonava al km6, i més enrere el grup d’atletes, per tant el Roger es quedava sense rival i tenia que lluitar sol en contra del vent i la soledat d’anar primer sense rival, passaven els minuts i a l’arribada s’esperava amb impaciència al Roger fins que agafava la recta final donant-lo tot i creuava la meta amb un crono de 30’59 no poden baixar el record per 4 segons, tota una llàstima.

“No ha pogut ser, ho he donat tot, però el vent m’ha anat malament per aguantar el ritme, però estic trist per que no he pogut batre el record per segons però content de tornar a guanyar aquesta gran cursa, que és una passada, molt d’ambient i un gran circuit”.

El segon classificat va ser el Sergi Rodríguez amb 32’30 i el tercer el Dani Serra amb 32’31.

En la categoria fèmina des de un bon començament la Hasna Bahom agafava el lideratge de la proba i no ho deixava fins el final, donant-lo tot per assolir el record de la proba amb un impressionant crono de 35’48, rebaixant-lo en 1 minut 19 segons, passava pel km 5 en 17’54, Hasna era la primera vegada que corria a Vilafranca:

“Ha estat impressionat la cursa, no m’ho esperava, molta gent animant, nombrant el meu nom, una gran organització i un impressionat circuit, és una passada”.

En el segon lloc quedava la Sara Loher amb 36’53, que també feia una gran cursa, ja que quedava 1era local i marcava record de la proba en local. En el tercer lloc entrava l’Eva Ribalta amb 37’58.

En locals masculins va guanyar el Mohamed El Ouakassi amb 33’58, segon el Nil Sola amb 35’08 i tercer l’Angel Burguete amb 35’46. En locals femenins la guanyadora va ser la Sara Loher amb 36’53, seguida de la Sabrin Rhzili amb 42’19 i tercera l’Eva Inglada amb 43’28.

L’Alcalde del poble que va corre una vegada finalitzada comentava que s’havia fet una gran cursa, increïble la festa que s’havia muntat, que aquesta cursa no podia envejar a cap i que s’havia aconseguit una de les millors curses de 10k de Catalunya”.

1620 inscrits, de les quals 385 són dones, un 23%, dels quals 810 eren del Gran Penedès, un 50% i de l’Alt Penedès hi havia 596 atletes, 36% i les localitats amb més atletes van ser Vilafranca amb 383, 23% i Barcelona amb 200, un 12%. Una vegada més s’ha mogut més de 80 voluntaris que han fet possible que la cursa fos un éxit i tothom s’emportes una gran imatge de la cursa i de la Vila.