29/01/2024

Illias Fifa i Meritxell Soler, amb un nou rècord femení de 33 minuts i 16 segons, guanyen la tretzena edició de la 10K Vilafranca

Vilafranca del Penedès, 28 de gener de 2024
Crònica i fotografies: Fondistes Penedès

Aquest diumenge va ser un dia genial per córrer. Amb una temperatura de 17 graus i un sol radiant, la capital penedesenca es vestia de gala per rebre els atletes de la clàssica 10K de Vilafranca, una cursa organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès.

L’edició d’enguany tancava inscripcions amb 1.580 atletes, amb un cartell fabulós tant en la categoria masculina com femenina.

El tret de sortida va ser a les 11 en punt del matí, amb els tradicionals pilars dels Castellers de Vilafranca que feien que, un any més, la sortida fos ben lluïda.

En categoria masculina, només passar el primer quilòmetre, el grup de favorits es posaven al capdavant de la cursa. Un total de sis atletes passaven pel quilòmetre cinc amb una marca de 15 minuts 22 segons, augurant una segona volta molt lluitada i espectacular. Així va ser. De fet, els dos primers corredors van entrar amb una diferència d’un segon. Finalment, el guanyador en categoria masculina absoluta va ser l’Illias Fifa, que entrava amb 29 minuts i 32 segons, corrent la segona part en 14 minuts i 10 segons.

Illias comentava:

“M’ha encantat fer aquesta cursa. És una passada! No hi havia vingut mai. Hi ha molt de públic en tot el recorregut que t’empeny a donar-ho tot fins a l’arribada. Soc molt feliç pel fet d’haver guanyat”.

El segon classificat va ser l’atleta vilafranquí Ibraim Chakir que va travessar la meta amb 29 minuts i 33 segons:

“He vingut a fer un test de cara a la marató de Sevilla, que la tinc al febrer, i m’ha sortit bé. Bones sensacions i, com sempre, aquesta és una cursa impressionant”.

El tercer classificat era Artur Bossy amb 29 minuts i 52 segons. Tancaven el podi Dmitrijs Serjogins, que va quedar quart amb 30 minuts i 11 segons, Pol Espinosa com a cinquè classificat amb 30 minuts i 44 segons.

En categoria femenina el nivell va ser molt alt. Des de bon començament, la gran favorita Meritxell Soler es va posar al capdavant. Els primers cinc quilòmetres, encapçalava la cursa amb 16 minuts i 45 segons. Molt a prop hi tenia la Cristina Silva, que passava pel quilòmetre cinc amb 16 minuts i 52 segons. La primera a travessar la línia d’arribada va ser la Meritxell, polvoritzant el rècord de la prova amb una marca de 33 minuts i 14 segons. L’anterior estava en 33 minuts i 40 segons.

Soler apuntava:

“Molt feliç d’haver guanyat. Hi ha hagut molta animació i un gran ambient durant tota la cursa. Durant la primera volta he aguantat el ritme. A la segona volta, m’he proposat assolir el rècord. Estic molt contenta d’haver-ho fet”.

La Cristina Silva era segona amb 33 minuts i 50 segons. D’aquesta manera, les dues primeres classificades van baixar dels 34 minuts en una mateixa cursa, un fet insòlit anys enrere.

La tercera classificada era Míriam Ortiz amb 35 minuts 23 segons. En quart lloc, hi quedava la Gisela Carrión amb 35 minuts i 42 segons. Tancava el podi la Kitija Valtere amb 37 minuts 31 segons.

Just abans de la cursa, a partir de les 10 del matí, els carrers de Vilafranca van acollir la Mini 10K que, enguany, estrenava un recorregut nou de 2.300 metres. Hi van participar més de 800 persones, entre grans i petits. Aquesta iniciativa estava dirigida al públic familiar i tenia un caire solidari. La recaptació íntegra es va destinar al Rebost Solidari de l’Associació Ressò.

Més d’un centenar de voluntaris, diversos grups de música, empreses, entitats, cossos de seguretat i la unitat de serveis, entre d’altres, han fet que la 10K Vilafranca hagi estat, un any més, un dels esdeveniments més importants de la comarca.