29/01/2023

Mohamed El Ghazouany (29:18) i Núria Gil (33:40) estableixen nous records a la 10k de Vilafranca

Vilafranca del Penedès, 29 de gener de 2023

La 12ena edició de la 10k de Vilafranca passarà a ser una de les millors edicions, tant per participació de corredors populars i ambient com pel gran nivell atlètic, on s’han establert nous records de la prova tant en masculí com femení. L’organització (Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès) van apostar per uns canvis en el recorregut per fer-lo més ràpid i ha donat els seus fruits.

La sortida va tenir lloc a les 11 d’un matí fred (6 graus), amb el ja típic pilar dels Castellers de Vilafranca com a tre de sortida i amb un cartell de luxe en els dos gèneres.

De bon començament els caps de cursa imposaven un ritme fortíssim i passaven pel km 5 a ritme de rècord (en 14:49) un grup de tres atletes integrat per el marroquí Mohamed El Ghazouany, el vilafraquí Ibrahim Chakir (guanyador l’any 2019) i el letó Dmitrijs Serjogins.

Tots tres continuaven lluitant fins que el gran favorit, Mohamed El Ghazouany, va fer un canvi de rimte trencant definitivanet el grup i arribant a meta en solitari amb un nou record de la prova (29:18). El nou registre ha rebaixat en 8 segons l’anterior que es va assolir l’any 2020 (29:26), corrent a una espectacular de 2’55 el km.

A l’arribada, El Ghazouany  estava exultant: “Circuit molt ràpid tot i tenir diversos girs, llàstima del fred, molta animació, gràcies a Vilafranca pel suport, m’ha encantat i ha estat impressionat batre el rècord de la prova”.

A 6 segons arribava Ibrahim Chakir, amb un sensacional 29:24, rebaixant també l’anterior record de la prova. En tercer lloc, entrava el campió letó Dmitrijs Serjogins amb uns excel·lents 29:55. El quart lloc va ser per el també atleta marroquí Soufiane Abrouk amb 30:35 i el cinquè lloc per al gran Jaume Leiva que tot i les seves molèsties del maluc, acabava amb un bon registre de 31:45.

En fèmines gran cartell i molt obert. Des d’un bon inici l’atleta de Reus Núria Gil imposava un ritme brutal i passava en solitari pel km 5 amb 16’42 a ritme de record. Aguantava de valent els següents kms i feia la segona part en 16’58, finalitzant amb un impressionant nou record de la prova en aconseguir 33:40 (a 3’21 el km), rebaixant-lo en 32 segons l’anterior registre de la Marta Galimany (34:12). La Núria va ser l’any 2021 campiona d’Espanya de Trail Running  i era molt feliç per aconseguir el record de la prova de la cursa vilafranquina:

“Estic molt contenta perquè he baixat de 34’ que ho tenia de fa molts anys i avui he batut la meva marca personal. A més aconseguint record! Tot i que soc de muntanya, de tant en tant faig alguna cursa d’asfalt. Felicito l’organització per la cursa que fan, és una passada!”.

En segon lloc, entrava la guanyadora de l’edició de l’any passat, l’atleta de Sant Pere de Ribes Gisela Carrión amb 35:26. En tercer lloc, la Rebeca Suárez amb 35:55, el quart lloc era per la triatleta vilafranquina Sara Loehr amb 36:38 i la cinquena fou la María Lázaro amb 38:01.

Els 1.500 atletes inscrits i més de 100 voluntaris, van fer possible que la 10k de Vilafranca fos històrica.

Abans de 10k va tenir lloc de nou la mini 10k solidaria que tornava després de la pandèmia. Van participar més de 800 atletes de totes les edats on tot el que es va recaptar anava destinat a Special Olympics Catalunya.