30/01/2022

Gisela Carrión i Xavier Rodríguez guanyadors de la 10k Vilafranca 2022 (11ena edició)

10k Vialfranca 2022 - Guanyadors
Vilafranca del Penedès, 30 de gener de 2022

La 10k Vilafranca 2022, la 11ena edició, organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès  tornava després d’un any sense celebrar-se: una edició molt especial per tot el que s’ha viscut, degut a la pandèmia de la Covid-19 i, tot i que encara la situació sanitària continua  sent molt complicada, s’ha pogut realitzar però amb mesures més restrictives i doloroses com la suspensió de cursa familiar prèvia (10K mini).

Aquesta onzena edició malgrat estar marcada per les restriccions i per alguns canvis importants comparat amb les altres edicions (menys inscripcions disponibles, recollida de dorsals sense fira, mascareta com protagonista, entrega de samarreta al final, avituallament final en bosa, etc.) s’ha pogut gaudir en un matí solejat  i bona temperatura: a les 11h es donava la sortida als 931 atletes que l’han correguda sense cap incidència i mantenint les distàncies de seguretat en el moment de la sortida.

Vilafranca estava de gala i esperava als atletes amb molta il·lusió per tornar a viure un dels esdeveniments més importants de la comarca a nivell esportiu. Els carrers s’omplien de colors i gambades, amb públic animant als carrers i grups de música repartits per tot el recorregut: hi havia ganes de gaudir de nou de la 10K Vila.

A nivell atlètic, al km 5 passava un grup davanter de 4 atletes amb un crono de 16’10, format per l’Angel Martínez, el Xavier Rodríguez, l’atleta de Vilafranca l’Albert Ferrer i el Jordi Garcia. Al final la lluita va quedar entre dos atletes que es la van jugar al sprint: una recta preciosa en la que el fet de saber que el guanyador no es va decidir quasi fins a 10 metres de l’arribada, va fer que l’arribada fos molt emocionant. Finalment el guanyador de la cursa ha estat el Xavier Rodríguez amb un temps de 32’29. Aquest mateix atleta va guanyar el passat mes de novembre la Mitja Marató de l’Espirall. En segon lloc i primer local entrava l’Albert Ferrer a 2 segons (32’31), el tercer era l’Angel Martínez amb 32’43, seguit pel Jordi Garcia amb 32’54 i amb l’Elias Asskali, cinquè amb 33’53.

En la categoria femenina, la primera de la general va ser la gran favorita, l’atleta de Sant Pere de Ribes Gisela Carrión, que va fer un excel·lent crono de 35’49. Gisela ha liderat la cursa des de l’inici i en cap moment va tenir rival, però ella ha seguit tirant de valent per fer una gran marca per sota de 37’, fet que li feia guanyar un premi metàl·lic de 200 euros. Va passar pel km 5 en 17’37.

En el segon lloc entrava la Marta Sánchez amb 38’51, seguida de la Iziar Lucena amb 39’27, l’Aida Pérez amb 39’38 i la Francina González amb 39’54.

La primera local va ser la Foix Montaner amb 40’14 que era la sisena de la general.

La propera edició, la dotzena, es celebrarà com és habitual l’últim diumenge del mes de gener, en concret el 29 de gener del 2023.