La 9ena edició de Vilafranca organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès va tenir lloc el 27 de gener del 2019, una edició que va tancar les inscripcions amb 1.500 atletes dues setmanes abans de la seva celebració.

10K Vilafranca 2019 - Sortida

Dia genial amb sol i bona temperatura, 11 graus, en contra el vent que va començar a bufar tot just una estona abans i que ho van notar els atletes.

Cartell de luxe tant en el apartat masculí i femení que obria una travessa per saber qui seria els guanyadors/es i si hauria record de la prova.

Just abans de la sortida 11 del matí els Castellers de Vilafranca feien el clàssic pilar de 5 i tret de sortida de la 9ena edició, sota un nou circuit i que era tota una expectativa.

El cap de la cursa ho formaven un grup de 7 atletes, Ibrahim Chakir, Dmitrijs Serjogins, Abderrahim El Jaafari, David Martinez, Lacen Ait, Angel Mullera i Radouane Nour, tots passaven pel km1 per sota de 3’ el km, però a partir d’aquí el atleta local el Ibra Chakir imposava un fort ritme que anava quedant-se sol al cap de la cursa, traient 3 segons al km 2 als seus seguidors, el ritme era fort i ja anava per la carretera d’Igualada en solitari , el centre de la vila i el casc antic es rendia als seus peus, al km 5 marcava 14’55, a 14 segons passava l’atleta de Letonia Dmitrijs Serjogins i a 43 segons Abderrahim El Jaafari.

El vent cada vegada era més fort però l’atleta del Club Atletisme Numantino l’Ibra Chakir lluitava per aconseguir la victòria i aconseguia el primer lloc amb excel·lent marca de 30:14, era la 3era vegada que guanyava la 10k de Vilafranca, corria a una mitjana de 3’02:

“Ha estat brutal, impressionant la cursa, l’ambient i molt bones sensacions he tingut”.

En segon lloc entrava l’atleta del club la Sansi Dmitrijs Serjogins amb 30:40 i en tercer lloc l’atleta del Running Zaragoza l’Abderrahim El Jaafari amb 31:41.

Ibra Chackir

Gran cartell en dones, la Marta Galimany, l’Eva Arias i la Sara Loehr totes a buscar un lloc en el podi, de bon començament la gran favorita la Marta Galimany imposava un fort ritme impossible de seguir per les seves rivals, passava el km 5 amb 16’15, l’Eva amb 18’15 i la Sara amb 18’34, tota l’expectativa estava si s’aconseguiria baixar el record de la prova vigent de l’any 2016 per l’Hasna Bahom amb 35’21, una vegada agafava la recta final l’atleta del F.C. Barcelona la Marta Galimany feia historia a la cursa al assolir un nou record de 34:11, corrent a una mitjana de 3’26 el km:

“Gran cursa, molt d’ambient i circuit molt ràpid”.  

En segon lloc entrava l’atleta del club Ciedad Gimnantica de Pontevedra l’Eva Arias amb 37:19 i en 3er lloc l’atleta del club la Sansi la Sara Loehr amb 37:52.

1 hora abans hi va tenir la 3era edició de la Mini Cursa de 1’3 kms pel centre de la vila, va ser un èxit més de 2.100 atletes de totes les edats omplien el centre de la vila, era un sense parar de gent gaudint del corre, tota una festa, cursa 100% solidaria.

La recaptació es destinarà íntegrament al grup de recerca INFADIMED de la Fundació IDIAP Jordi Gol

Més de 100 voluntaris han fet possible la cursa, en tota la cursa hi havia grups de musica, djs i batucada, de nou la 10k de Vilafranca ha sigut una gran festa de l’atletisme a la comarca i a Catalunya.