Dia genial per córrer els 10k de Vilafranca , sota un sol magistral i una temperatura de 14 graus, avui és vivia dos rècords importants per la cursa: el d’atletes inscrits 1.714 i que al final ha estat de 1.505 arribats .

A les 11 del matí es donava la sortida i els atletes enfilaven pels carrers del ràpid circuit de la cursa passaven pel km 1,5 on hi havia el grup de rock que animava als corredors , el pas pel km 5 era impressionant passant quatre atletes junts amb 15’50, tots lluitant per guanyar la cursa , Ibrahim Chakir , Lluc Farrera , Sancho Ayala i Abderrazak Samaoui , la segona volta era pura lluita entre ells i al final arribava a meta en solitari el jove atleta local de 19 anys del Club Atletisme Vilafranca Ibrahim Chakir que finalitzava amb un impressionant marca de 31’07 , nou rècord local , sent la primera vegada que corria la distància , aquest jove atleta té la 3era millor marca de 3.000 obstacles d’Europa:

“Ha estat impressionant la carrera no sé com me n’aniria els 10k ja que no és una distància que havia fet mai , la carrera és increïble en tots els sentits” .

En segon lloc arribava el seu company d’equip Lluc Farrera, segon local, que té 21 anys i és atleta de 1.500m ho feia amb 31’42 i en tercer lloc el cap al veterà atleta , 46 anys , Sancho Ayala amb un crono de 31’48 .

El tercer local era Aberrazak Samoui amb 32’09.

En dones des d’un principi destacava la triatleta de Lleida Eva Ledesma que passava pel km5 a ritme de rècord aconseguint-lo al final amb un sensacional crono de 37’07 , superant en 33 segons:

” Ha estat guapíssima la cursa , circuit ràpid , ambient i organització, un 10, ho he donat tot i sóc molt feliç per haver aconseguit el rècord de la prova” .

En segon lloc entrava l’atleta local Sara Loehr amb un crono de 38’30 , nou rècord local ,  i en tercer lloc la Sara Prescoli amb 38’37 .

Sara Loer era la primera local, Regina Carné amb 40′ 01 segona i Mireia Montaner tercera amb 40’57.

Els clubs guanyadors han estat el Club Atletisme Vilafranca en homes i Club Atletisme Berga en dones.

Els primers Castellers han estat Nil Solà i Silvia Sabaté.

Sota el lema de 1.714 atletes corrent a Vilafranca es respirava un gran ambient festiu , a més tres atletes mediàtics lluïen el dorsal 1.714 de manera simbòlica , Xavier Bonastre, Miquel Pucurull i Domingo Catalan .

A les 12:30 es feia el lliurament de premis amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca el Pere Regull , la regidora d’esports l’Anna Doblas , el director del Consell Català de l’Esport , Gerard Figuera i el representant del club organitzador , Fondistes Penedès , el Raimon Palau .

Els organitzadors de la prova Ajuntament de Vilafranca , Patronat Municipal d’ Esport i Fondistes Penedès , volen donar les gràcies als més de 80 voluntaris , a les empreses col · laboradores , a tot el públic i als atleta perquè aquesta carrera sigui una de les grans  del calendari català.