La 5ena edició dels 10k de Vilafranca està en marxa al donar el tret se sortida fent la presentació oficial el dilluns 17, en la que hi havia les entitats organitzadores, Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès.

Obria la presentació la regidora d’esports la Anna Doblas, En aquesta 5ena edició que serà el proper 25 de gener esperem que vingui a córrer els 1.800 atletes que es podran inscriure, volem potenciar que vingui tota la família amb promocions, jocs per la canalla i a més a les 12 del migdia hi haurà un concert vermut sent un acte de les Festes de Sant Raimon lligat als 10k de Vilafranca, també tots els atletes podran gaudir del complex aquàtic amb entrada gratuïta.

Els 10k de Vilafranca serà el primera activitat esportiva capitalitat 2015, que degut això la samarreta d’enguany serà especial, esperem que sigui una gran festa com cada any que s’ha fet.

En Joan Luque membre de Fondistes Penedès, repassava els números de l’edició anterior, com que 700 atletes dels 1.714 atletes eren del Penedès, un 40%, que un 25% eren dones i que el gran èxit de la cursa no ha estat casualitat, si no tot el contrari per que els atletes que l’han corregut ja li han posat l’etiqueta de gran cursa molt ben organitzada i que té un gran circuit, idoni per fer grans marques, una de les més ràpides de Catalunya.

1.800 atletes serà la xifra d’aquesta edició ja que avui en dia es molt difícil arribar al màxim, moltes curses estan baixant però no totes i lluitaren a traves de 14.000 flayers, xarxes socials i publicitat en webs per animar a tothom a venir a córrer la nostra cursa.

El Jaume Boquera de Fondistes Penedès, parlava del circuit i del voluntariat, agraint la tasca de la policia municipal en cada edició, i que enguany estem valorant de fer un petit canvi en una rotonda que els atletes ho agrairan.

També que aquell dia hi ha 100 voluntaris fent possible la cursa dels quals 60 velaran pels atletes en el circuit i que sense ells no seria possible.

L’Alvaro Angosto de Fondistes Penedès,  indicava que el 19 de novembre s’obriran les inscripcions a la seva web http://test.10kvilafranca.org/ , que la fira del corredor i gran part de l’ infraestructura estarà un any més al local dels Castellers de Vilafranca, a Cal Figarot, un fet que agraint molt a la colla pels seu suport logístic, que hi haurà musica al km 2 i 8 gracies a l’Eloi Martí i s’està mirant a traves de la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon de portar més grups i que estiguin en el recorregut animant als atletes.

Finalitzava l’Alcalde de Vilafranca el Pere Regull que agraïa a Fondistes Penedès la seva gran feina i dedicació a la cursa, que des de l’ajuntament volen potenciar l’esport i la salut a la vila i actes com aquest fan que la gent surti al carrer a córrer.

Serà tot un repte aconseguir els 1.8000 atletes però no passa res si no s’arriba, hi ha moltes curses cada diumenge i els atletes van triant molt, la sort que tenim és que 10k és una distancia bastant assequible per molts atletes que s’inicien i pels que ja fa temps que ho fan li serveis la nostra cursa com test e cara a curses tant properes com la mitja marató de Barcelona al febrer i la marató de Barcelona al març.

Vull fer una crida a tots els vilatans que surtin al carrer a animar el proper 25 de gener del 2015, els 10k de Vilafranca és de tots.