29/01/2017

Carles Castillejo pulveritza el rècord de la 10k de Vilafranca

16422685_1554199704625085_6111241840625689059_o

Més de 2.000 atletes és donaven cita en Vilafranca per córrer la cursa solidaria Mini 10k de 1 km, amb 1.000 atletes inscrits de totes les edats i 1.560 acabats a la 10k de Vilafranca.

La sortida de la Mini 10k es va donar a les 10 del matí sota un esplèndid dia solejat. Espectacular ambient, atletes de totes les edats i totes les condicions omplien de colors el circuit d’1k pel centre de la vila.

A les 11 del matí era el torn de la cursa gran (10k). Aquest any, 5 minuts abans de la sortida ho feien els atletes del projecte Egoismo Positivo, un moment molt emocionant i únic, i al igual que la seva arribada. Després sota un pilar de 5 dels Castellers de Vilafranca, es donava el tret de sortida dels 10k, en la que hi havia els grans favorits, el quatre vegades olímpic Carles Castillejo de Viladecans i el jove atleta de Vilafranca Ibrahim Chakir que ostentava el record des de l’any passat amb 30’17.

La lluita estava servida i ja de bon començament aquests dos atletes es situaven al cap de la cursa, passant l’equador de la prova (km 5) en 15’23 i 15’25 respectivament, temps per sobre del rècord del circuit. Però en una gran segona volta el Carles incrementava el ritme de forma brutal, corrent els darres 5km a 2:57 /km, despenjant a l’Ibra. A pocs segons d’entrar en el minut 30 de la cursa, el Carles enfilava la recta final de l’arribada i estrenyent les dents i donant-ho tot entrant en meta amb un impressionant crono de 29 minuts i 58 segons, establint un nou rècord del circuit.

Segons el Carles Castillejo “la 10kVila és una cursa espectacular, amb un circuit ràpid on si venen atletes de gran nivell es estar en 29’15. A la primera volta he anat aguantant a l’Ibra però a la segona he lluitat sol contra el crono. Al final molt content pel registre. Destacar la gran organització. ”

L’atleta Vilafranquí Ibra Chakir aconseguia entrar segon amb un temps de 31’46 i com a primer local. En el tercer lloc ho feia el Daniel Barlades amb 32’30, quart era Francesc de Lanuza amb 32’40 i el cinquè lloc l’Iban Mañer amb 32’52.

En dones la guanyadora va ser l’atleta de Sant Boi la Judtih Corachan amb un crono de 37’50, qui va passar pel km 5 en 18’34 i la segona volta la va feia en 19’16. Va liderar tota la cursa des de l’inici: “Cursa magnifica, és sensacional el circuit, l’organització i l’ambient que hi havia en ella, molt emocionada i contenta per aquest primer lloc”.

En el segon lloc entrava la Laura Vilchez amb 38’18, tercera l’atleta de Vilafranca Naima Ait Ali amb 40’15, debutant en la distancia sent 1era local, el quart lloc era per la Núria Cascante amb 40’30 i el cinquè lloc per la Patricia Fernández amb 41’18.

En el apartats de clubs, els guanyadors van ser el club Miostaf en masculí i el Masquefa Trail en el femení.

En atletes locals els podis van ser en masculí: 1er Ibrahim Chalir amb 31’46, el 2on Abde Samaoui amb 33’08 i Allal El Gamous amb 35’37. En femení la Naima Ait Ali Bou amb 40’12, en 2on lloc la Laura Rius amb 41’16 i en el 3er lloc l’Alba Meda amb 42’04.

Un any més l’organització de la cursa, l’Ajutament de Vilafranca i Fondistes Penedès, donen les gracies a tots els participants de les dues curses, als més de 100 voluntaris, a totes les empreses col·laboradores, a tots els grups de música i animació i a tot el públic per que la 10k fos un èxit, una cursa de tots.