10k vila presen
El divendres 16 va tenir lloc a Cal Figarot la presentació dels 10k de Vilafranca, a la taula hi havia la regidora d’esports de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Anna Doblas, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, entitat col•laboradora amb els 10k de Vila, el Pere Almirall i els membres de Fondistes Penedès, club organitzador de la cursa, l’Álvaro Angosto, el Raimon Palau, el Jaume Boquera i el Joan Luque.

Obria la presentació la regidora, donant les gràcies a Fondistes Penedès, destacant el gran grup que s’ha format organitzant la cursa, que des de l’Ajuntament vol que sigui la festa d’aquest esport, córrer i que sigui un any més una cursa referent a Catalunya.
En aquesta edició es vol potenciar que no només vinguin els atletes a córrer i marxin sinó que sigui una cursa familiar, ja que hi haurà promocions d’activitats, abans, durant i després de la cursa.

Pere Almirall comentava que estaven encantats de col•laborar amb aquesta gran cursa, és una cursa que ho té tot, quantitat, qualitat i popular, una gran cursa.

Raimon Palau destacava al voluntariat, que és el que fa que sigui un èxit la cursa, però demanava més voluntaris, repassava els números de les edicions anteriors i que la gent s’acosti el dissabte sobretot a la fira del corredor, ja que hi haurà servei de fisio, podòleg i classes d’ hipopressius.
Jaume Boquera remarcava l’únic canvi estratègic que s’ha fet al circuit i que el dia 25 tot el recorregut estarà tancat al transit, que la gent vagi pels llocs alternatius.

Alvaro Angosto donava les gràcies a totes les empreses col•laboradores i que la cursa serà una gran festa, que en el circuit hi haurà diversos punts d’animació i després a l’arribada seguirà la festa, esperant que la rambla estigui plena de gent de la comarca, esperem que l’atleta surti content un any més dels 10k de Vilafranca.

Joan Luque comentava el fet que aquest any s’ha hagut de treballar molt durament per poder connectar amb els atletes de tot arreu i convèncer per què s’inscriguin a la nostra cursa, ja que hi ha una gran oferta de curses per tot Catalunya, que serà difícil arribar als 1.800 inscrits però estarem a prop, ja que actualment ja portem els 1.300.

Anna Doblas finalitzava amb el fet que aquest any tornarà a venir a córrer gent mediàtica com els periodistes de TV3 el Xavier Bonastre que ha corregut vàries edicions i l’Arcadi Alibés, i el gran atleta el Domingo Catalán que ja ho va fer l’any passat.

Es donava les gràcies a tots els assistents i a tots els que fan possible la cursa i s’acabava amb un pica pica.