Background Image

Blog

12/12/2017

Presentada la 8ena edició de la 10k Vilafranca

Avui ha tingut lloc la presentació de la 8ena edició de la Cursa 10k de Vilafranca a l’Ajuntament de Vilafranca davant dels mitjans de comunicació. La cursa tindrà lloc el 28 de gener a Vilafranca del Penedès a les 11:00 del matí.
Cursa 10k Vilafranca presentació 2018

Presentació Cursa 10k Vilafranca 2018

La cursa repeteix el seu característic circuit 100% urbà i homologat de 5km, un dels més ràpids de Catalunya, passant pels llocs més emblemàtics de la Vila, al que se li fan dues voltes. Recordar que el record de la prova està en 29’59 fet l’any 2017 per Carles Castillejos i en femení per l’Hasna Bahom amb 35’21 fet l’any 2016.
Aquest any les inscripcions estan limitades a 1.700 i es poden fer des d’ara aquí  per 10€. La cursa continua apostant per mantenir el nivell de qualitat d’anys anteriors, oferint als atletes tots els serveis d’una cursa gran. Tots els atletes inscrits fins el 21 de gener tindran samarreta tècnica i a partir del 22 la inscripció serà sense samarreta.
Aquest any la #10kVila ha aconseguit ser una de les més valorades de l’estat espanyol en la important web del món del running RunOpinion, amb 4 estrelles sobre 5 i una puntuació de 8,2 de 10, convertint-se en una de les curses 10k populars referents.
Hi haurà grups d’animació per tot el recorregut i al igual que l’any passat hi haurà la Mini Cursa de 1k, cursa solidària que està oberta a totes les edats, el preu de la inscripció serà de 2 euros, i tota la recaptació es destinarà íntegrament a l’Associació  #loverare “la Bombolla de la Martina”, per la recerca i el tractament de les malalties minoritàries i rares, les inscripcions es podran fer a les botigues col•laboradores del Centre Vila, Complex Aquàtic, a la fira del corredor el dissabte i el mateix diumenge, tot participant s’emportarà una samarreta de record.
A la presentació han estat presents: per part de l’Ajuntament de Vilafranca, entitat organitzadora, l’Alcalde de Vilafranca del Penedès, el sr. Pere Regull i la regidora d’esports, sra. Anna Doblas. Per part de Fondistes Penedès club organitzador, han estat el Jaume Boquera, Santi Hervás, Raimon Palau i Joan Luque.
L’Associació #loverare el Toni Rafecas i la Maria Parés.
L’Associació dels comerciants del Centre Vila, la Iolanda Lezcano.
I l’Eva Casan de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès.
Reserveu la data 28 de gener i comenceu a entrenar, la 10k us espera!!!

Continua llegint →
29/01/2017

Carles Castillejo pulveritza el rècord de la 10k de Vilafranca

16422685_1554199704625085_6111241840625689059_o

 

Més de 2.000 atletes és donaven cita en Vilafranca per córrer la cursa solidaria Mini 10k de 1 km, amb 1.000 atletes inscrits de totes les edats i 1.560 acabats a la 10k de Vilafranca.

La sortida de la Mini 10k es va donar a les 10 del matí sota un esplèndid dia solejat. Espectacular ambient, atletes de totes les edats i totes les condicions omplien de colors el circuit d’1k pel centre de la vila.

A les 11 del matí era el torn de la cursa gran (10k). Aquest any, 5 minuts abans de la sortida ho feien els atletes del projecte Egoismo Positivo, un moment molt emocionant i únic, i al igual que la seva arribada. Després sota un pilar de 5 dels Castellers de Vilafranca, es donava el tret de sortida dels 10k, en la que hi havia els grans favorits, el quatre vegades olímpic Carles Castillejo de Viladecans i el jove atleta de Vilafranca Ibrahim Chakir que ostentava el record des de l’any passat amb 30’17.

La lluita estava servida i ja de bon començament aquests dos atletes es situaven al cap de la cursa, passant l’equador de la prova (km 5) en 15’23 i 15’25 respectivament, temps per sobre del rècord del circuit. Però en una gran segona volta el Carles incrementava el ritme de forma brutal, corrent els darres 5km a 2:57 /km, despenjant a l’Ibra. A pocs segons d’entrar en el minut 30 de la cursa, el Carles enfilava la recta final de l’arribada i estrenyent les dents i donant-ho tot entrant en meta amb un impressionant crono de 29 minuts i 58 segons, establint un nou rècord del circuit.

Segons el Carles Castillejo “la 10kVila és una cursa espectacular, amb un circuit ràpid on si venen atletes de gran nivell es estar en 29’15. A la primera volta he anat aguantant a l’Ibra però a la segona he lluitat sol contra el crono. Al final molt content pel registre. Destacar la gran organització. ”

L’atleta Vilafranquí Ibra Chakir aconseguia entrar segon amb un temps de 31’46 i com a primer local. En el tercer lloc ho feia el Daniel Barlades amb 32’30, quart era Francesc de Lanuza amb 32’40 i el cinquè lloc l’Iban Mañer amb 32’52.

En dones la guanyadora va ser l’atleta de Sant Boi la Judtih Corachan amb un crono de 37’50, qui va passar pel km 5 en 18’34 i la segona volta la va feia en 19’16. Va liderar tota la cursa des de l’inici: “Cursa magnifica, és sensacional el circuit, l’organització i l’ambient que hi havia en ella, molt emocionada i contenta per aquest primer lloc”.

En el segon lloc entrava la Laura Vilchez amb 38’18, tercera l’atleta de Vilafranca Naima Ait Ali amb 40’15, debutant en la distancia sent 1era local, el quart lloc era per la Núria Cascante amb 40’30 i el cinquè lloc per la Patricia Fernández amb 41’18.

En el apartats de clubs, els guanyadors van ser el club Miostaf en masculí i el Masquefa Trail en el femení.

En atletes locals els podis van ser en masculí: 1er Ibrahim Chalir amb 31’46, el 2on Abde Samaoui amb 33’08 i Allal El Gamous amb 35’37. En femení la Naima Ait Ali Bou amb 40’12, en 2on lloc la Laura Rius amb 41’16 i en el 3er lloc l’Alba Meda amb 42’04.

Un any més l’organització de la cursa, l’Ajutament de Vilafranca i Fondistes Penedès, donen les gracies a tots els participants de les dues curses, als més de 100 voluntaris, a totes les empreses col·laboradores, a tots els grups de música i animació i a tot el públic per que la 10k fos un èxit, una cursa de tots.


Continua llegint →
27/01/2017

Espai d’acollida infantil gratuït

Aquests servei s’ofereix de froma gratuïta exclusivament als infants dels corredors inscrits en la 10K VILAFRANCA amb l’objectiu de permetre la conciliació de la pràctica esportiva de la família.

El servei consistirà en l‘atenció i entreteniment dels infants dels corredors de la 10K VILAFRANCA mentre aquest participen en la cursa.

S’establirà un protocol per l’entrada i recollida dels infants, i qualsevol incidència serà comunicada immediatament als pares, mares o tutors als telèfons que estableixin aquests.

Els infants estaran atesos en un espai adequat, per monitors titulats i amb experiència. Durant la seva estada al servei els infants podran realitzar activitats lúdiques adaptades a les seves edats, interessos i necessitats, en un entorn segur i dirigides pels monitors.

Els infants es distribuiran en diferents espais i grups en funció de les seves edats i/o interessos.

S’ha establert una ràtio màxima de 10 infants per monitor. Aquesta ràtio es reduirà en les edats inferiors.

El servei funcionarà el mateix dia de la cursa de les 9:30 a les 12:45 h, a l’Escola St Josep (Rambla de Sant Francesc, 14), que es troba situada a uns 100 m. de la zona de sortida/arribada de la cursa.

Podeu emplenar el formulari per l’accés al servei (amb les dades dels vostres fills) i enviar-lo telemàticament fins dissabte 28 de gener a les 16h. L’enllaç és: https://goo.gl/forms/elE4AKe84KgV8p6h1

El diumenge podeu portar o emplenar el formulari directament a l’espai d’acollida.


Continua llegint →
27/01/2017

Novetat: punt d’avituallament per a persones amb intoleràncies alimentàries

Aquest any a l’arribada de la 10K, a més a més de l’avituallament sòlid i líquid habitual, enguany s’ha previst un punt d’avituallament especialment adaptat per persones amb algun tipus d’intolerància alimentària.

En aquest punt, degudament senyalitzat, es distribuirà fruita dolça, que requereix retirar la pell per consumir-se, per evitar contaminacions creuades. L’avituallament líquid consistirà en aigua.

Aquest avituallament no cobreix la totalitat de les intoleràncies alimentàries, però dóna resposta a la gran majoria d’aquestes.

L’avituallament de la cursa mINI 10K consistirà únicament en fruita dolça, per promoure els hàbits saludables.


Continua llegint →
12/01/2017

Mini10k: Una cursa solidària per a tots en la 10kVila

logo-mini-10k_05-00

La cursa Mini10K farà una aportació de 2€ per participant a l’Obra Social de Sant Joan de Déu

La 10KVila estrena aquest any 2017 una activitat paral·lela i solidària amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. La Mini10K és una cursa 100% solidària, que ofereix l’oportunitat de córrer 1Km en companyia dels més petits per un dels trams de la 10KVila, abans de la cursa gran. És oberta a totes les edats i la inscripció és d’1€ per participant, que es donarà íntegrament a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per a projectes de recerca sobre obesitat infantil.

La Mini10K sortirà a les 10h del matí, una hora abans que la cursa gran, des de la rambla de Nostra Senyora. Les inscripcions es faran el mateix dia de la cursa i l’import d’inscripció és el donatiu d’1€ per a l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Per cada participant, Serveis Mèdics Penedès hi afegirà 1€ més, també amb destinació al projecte de recerca de l’Obra Social de l’hospital infantil.

L’equip de pediatria del CAP Penedès s’ha incorporat a l’organització de la Mini10K.

mini10K_02


A benefici de:

obra-social

 

 


Continua llegint →
28/11/2016

Presentada la 7ena edició de la 10kVila

Avui 28 de novembre ha tingut lloc a l’Ajuntament de Vilafranca la presentació de la 7ena edició de la Cursa 10k de Vilafranca, per part de les entitats organitzadores, Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el club Fondistes Penedès, dia en que també s’han obert les inscripcions.

Obria la presentació la regidora d’esports l’Anna Doblas que destacava la gran cursa que tenim i que l’Ajuntament aposta fort, mantenint els mateixos serveis i més al mateix preu que l’any passat 10 euros. Actualment hi ha poques cursesque tinguin aquest nivell. A més anunciava la novetat d’enguany, la mini 10k: una cursa solidaria en benefici de l’obra social de St.Joan de Déu, per al projecte contra l’obesitat infantil. Una cursa solidaria oberta a tothom, pensada per a totes les edats, amb un recorregut d’1 km que seguirà part del circuit de la 10k. La mini 10k es celebrarà a les 10 del matí, 1h abans de la 10k.

Desprès parlaven els representants de Fondistes Penedès, l’Albert Moreno, l’Alvaro Angosto, el Santi Hervás, el Jaume Boquera, el Raimon Palau i el Joan Luque, que comentaven tots els detalls de la cursa: circuit que serà el mateix de 5k dues voltes, les promocions continuades, grups de musica i animació pel recorregut, més calaixos de sortida (hi haurà 5), crida al voluntariat, participació de 1.800 atletes i qualitat atlètic ja que és molt ràpida. Enguany, hi haurà molts premis econòmics: 150 euros pels 5 primers atletes masculins que baixin de 30 minuts i 30 segons i per les 5 primeres dones que baixin de 35 minuts 30 segons, apart dels 300 en cas de fer rècord de la prova.

Finalitzava la presentació l’Alcalde de Vilafranca el Pere Regull que destaca projecció de Vilafranca amb la #10kvila i en destaca la part lúdica. El topall 1800 garanteix l’èxit cursa.

Una cursa de tots dels vilafranquins i de tota la comarca.

10kvila

Presentació de la 10kvila 2017


Continua llegint →
07/10/2016

Data confirmada: 29 de gener de 2017

L’organització de la 10k de Vilafranca ha confirmat la data de la 7ena edició. Es celebrarà  l’últim diumenge de gener, en aquesta ocasió el dia 29 de gener de 2017 a les 11:00 del matí.


Continua llegint →
31/01/2016

Una 10k Vila de Rècord

Els atletes del FC Barcelona Ibra Chakir i Hasna Bahom estableixen nous rècords en els 10k de Vilafranca, que acaba amb xifra històrica de 1.770 atletes arribats

10k vila 2016

Vilafranca del Penedès, 31 de gener de 2016

Vilafranca del Penedès es rendia davant de la gran multitud d’atletes que corrien pels seus carrers, amb la xifra record de 2.016 atletes inscrits, sent al final 1.770 atletes arribats, 282 més que l’edició passada, un 20% més.
La sortida es donava a les 11 de matí sota una temperatura perfecte per corre, 11 graus, cinc minuts abans de la sortida els Castellers de Vilafranca muntaven un pilar de 5, fent que la sortida fos impressionant, la regidora d’Esports de Vilafranca, entitat organitzadora, l’Anna Doblas donava el tret de la sortida, i els atletes omplien la vila de vida, color i esport, però a més el públic s’abocava en molts llocs del recorregut, sobre tot a on hi havia els grups de musica, quatre, als atletes li pujaven l’adredalina i ho donaven tot per assolir bones marques personals en aquest ràpid circuit o passar-ho bé, gaudint de tota ella.

En el apartat d’homes la lluita va ser impressionantment titànica, ja que fins el km 5 hi havia tres atletes lluitant per guanyar-la, passaven pel km5 a ritme de record, 15’19, al km 6 ja quedava la lluita entre dos atletes i fins el km 9,5 no és sabia qui seria el guanyador, era un frec a frec, però l’atleta de Vilafranca que pertany al Futbol CLUB Barcelona, Ibra Chakir canviava el ritme i deixava enrere al seu company de club el Ibrahim Ezzaydouni i aconseguia triomfalment el record de la prova amb 30’15, corrent a una mitjana de 3’02 el km, rebaixant-lo en 40 segons, a 6 segons entrava el seu company (30’21). Impressionant tots dos que feien la segona volta més ràpida que la primera.

El tercer lloc era per el Victor Puyuelo amb 31’01, el quart pel Josep Arnal amb 31’16 i el cinquè pel l’atleta australià Neil Berry amb 31’31.

En dones, durant el km1 van anar quasi juntes les dos primeres, però ja al km 2 la Hasna Bahom del FC Barcelona imposava un fort ritme i es quedava al davant, passava pel km 5 amb 17’28, a ritme de record, pel qual tenia que corre la segona volta molt igualada per batre el record que ella tenia de l’any passat, aconseguia entrar en meta amb el nou record de la prova, 35’20, rebaixant-lo en 28 segons.

En segon lloc entrava l’atleta d’Etipoia Degitu Jebesa, amb un crono de 37’33, el tercer lloc era per la Laura Garciarena amb 37’57, aquesta atleta ja la va guanyar els anys 2012 y 2013 la nostra cursa, al quart lloc entrava la vilafranquina Sara Loher, que resideix actualment en Barcelona amb 38’39 i el cinquè lloc era per la Laura Vilchez amb 39’16.

En premis locals el podi masculí va estar compost per el Ibra Chakir amb 30’15, nou record comarcal en 10k en ruta, el segon lloc era per el Manuel Torres amb 33’38 i el tercer lloc pel Jordi Gomez amb 35’22.

En locals femenines el podi va ser per la Jackelin Gomez amb 39’17, la segona l’Eva Inglada amb 41’32 i en el tercer lloc la Marta Amat amb 45’35.

Per clubs tant en masculí com en femení va ser l’equip Bikila de Tarragona.

El premi al millor Casteller de Vilafranca va ser per el Josep Anton Turdiu amb 39’16 i la Carme Ballesteros amb 40’55.
Fondistes Penedès club organitzador vol donar les gracies als més de 100 voluntaris que van fer possible la cursa, a les empreses col·laboradores, a la brigada de l’Ajuntament i a la Policia local.


Continua llegint →
27/01/2016

Et quedes a dinar a Vilafranca?

Si tens pensat dinar a Vilafranca després de la cursa #10kvila, aquí teniu tots els restaurants oberts el dia de la cursa. Gaudeix de l’oferta especial pels corredors i acompanyants al restuarant Hídric: +info

AgsJ2Yo9a9KDK7Oy4vUPTzxhv_9qc66zqjK19dWMunZj


Continua llegint →
27/01/2016

I si veniu amb nens…servei de llar d’infants gratuït!

Aquest any posem al teu abast amb el preu de la inscripció el servei d’acollida d’infants de 0 a 12 anys. Ja no tens excusa per venir amb tota la família. La #10kvila és una cursa 100% Family Friendly!

An5m-i2snuj0hcyghJLfoIZtUTMorM7tykQraFQQImvj

 

INFORMACIÓ DEL SERVEI

Aquests servei s’ofereix exclusivament als infants dels corredors inscrits en la 10K VILAFRANCA amb l’objectiu de permetre la conciliació de la pràctica esportiva de la família.

Aquest servei està inclòs en el preu de la inscripció.

FUNCIONAMENT DEL SERVEI

 • El servei consistirà en l’atenció i entreteniment dels infants dels corredors de la 10K VILAFRANCA mentre aquest participen en la cursa.
 • S’establirà un protocol per l’entrada i recollida dels infants, i qualsevol incidència serà comunicada immediatament als pares, mares o tutors als telèfons que estableixin aquests.
 • Els infants estaran atesos en un espai adequat, per monitors titulats i amb experiència. Durant la seva estada al servei els infants podran realitzar activitats lúdiques adaptades a les seves edats, interessos i necessitats, en un entorn segur i dirigides pels monitors.
 • Els infants es distribuiran en diferents espais i grups en funció de les seves edats i/o interessos.
 • S’ha establert una ràtio màxima de 10 infants per monitor. Aquesta ràtio es reduirà en les edats inferiors.

HORARIS I LLOC DEL SERVEI

El servei funcionarà el mateix dia de la cursa de les 9:30 a les 12:45 h, a l’Escola St Josep (Rambla de Sant Francesc, 14), que es troba situada a uns 100 m. de la zona de sortida/arribada de la cursa.

EDATS

Aquests servei atendrà als infants dels corredors inscrits a la 10K VILAFRANCA amb edats compreses entre els 0 i els 12 anys

REQUISITS I RECOMANACIONS

 • Aquest servei és exclusiu pels infants dels corredors inscrits a la 10K VILAFRANCA i està inclòs dintre del preu de la inscripció.
 • Caldrà haver emplenat i enviat a l’organització el formulari amb les dades de l’infant i dels pares. Aquest formulari es podrà emplenar i presentar en el mateix moment de l’entrada de l’infant al servei, però per evitar cues i agilitzar les gestions es preferible enviar-lo telemàticament abans del divendres 29 de gener, a les 11 del matí. Aquest formulari es podrà emplenar i enviar directament des de l’enllaç: http://goo.gl/forms/OVvC8nqllT .
 • No es podrà accedir al servei sense presentar aquest formulari.
 • En el formulari es recullen les dades bàsiques dels infants, dels pares i les dades de contacte per comunicar de forma immediata qualsevol incidència. L’organització no es farà responsable de les informacions no comunicades o dades facilitades que siguin errònies.
 • En el formulari s’haurà d’acceptar explícitament les condicions del servei, sense aquesta confirmació no es podrà prestar el servei.
 • Es recomana comunicar a través del formulari qualsevol necessitat o situació concreta de l’infant, amb l’objectiu d’adaptar l’atenció a les seves necessitats específiques.
 • En el moment de l’accés al servei es podrà sol·licitar als pares o persona responsable la presentació del dorsal o resguard de la inscripció.
 • Recomanem que tota la roba i objectes personals de l’infant estiguin marcats o etiquetats amb el seu nom i cognoms. Agrairem que els infants vesteixin de forma còmode.
 • Recomanem portar beguda i esmorzar en una bossa marcada/etiquetada amb el nom i cognoms. No es podrà facilitar aliment si no s’ha facilitat en el moment de l’entrada de l’infant al servei. Es recomana no portar llaminadures.
 • Els nadons que necessitin prendre aliments caldrà portar-los preparats i amb els estris i materials adequats per la seva ingesta.
 • En els cassos que es consideri necessari caldrà deixar bolquers i roba de recanvi, així com els complements per la higiene durant el canvi de bolquers. No es podran efectuar canvi de bolquers o de roba si no se n’ha facilitat en el moment de l’entrada de l’infant al servei.
 • Recomanem portar també el cotxet pels infants que encara no caminin de forma autònoma. Per seguretat no es permetrà l’accés dels pares o acompanyants a la zona interior de l’espai d’acollida, a excepció d’aquells cassos que sigui estrictament necessari o estigui justificat per una millor atenció de l’infant.
 • No es podran atendre peticions d’administració de medicació.
 • No es podrà utilitzar el servei si l’infant té febre, diarrea, erupcions o malalties de la pell, conjuntivitis i qualsevol malaltia infecto-contagiosa, o presenta manca d’higiene.
 • Si el comportament d’un infant és pertorbador o desafiant i els monitors no poden resoldre la situació, es comunicarà immediatament als pares o a la persona responsable perquè vinguin a recollir-lo.
 • Els pares, mares o tutors seran responsables de trobar-se localitzables per poder rebre les comunicacions de possibles incidències que es puguin produir durant el temps que els seus infants es troben en l’espai d’acollida. Només es comunicaran aquelles incidències de caràcter urgent i que necessitin de la intervenció directa dels pares dels infants.
 • En el cas que a partir de l’hora de finalització del servei algun infant no hagi estat recollit, s’informarà de la incidència als telèfons comunicats. Si no fos possible establir contacte o no es produís la recollida en el temps establert, es procedirà a comunicar la situació als cossos de seguretat perquè adoptin les mesures que corresponguin.

PROTOCOL D’ENTRADA AL SERVEI

– L’accés a l’espai d’acollida es farà per la porta de l’Escola situada a la Rambla de Sant Francesc núm. 14

– En la recepció del servei es comprovarà si ja es disposa del formulari d’acollida. En el cas que no s’hagi rebut telemàticament, els pares o responsables de l’infant hauran d’emplenar-lo i entregar-lo. (per evitar cues i agilitzar les gestions recomanem enviar-lo telemàticament abans del divendres 29 de gener, a les 11 del matí).

– Es col·locarà una identificació a l’infant amb el seu nom i cognoms, i se l’acompanyarà a l’interior de l’espai d’acollida. En el cas que fos imprescindible, per facilitar un accés més pausat i tranquil, un familiar o responsable podrà acompanyar l’infant a l’interior. Una vegada l’infant s’hagi familiaritzat amb l’espai i els monitors, el familiar o responsable haurà d’abandonar l’espai.

PROTOCOL DE RECULLIDA I SORTIDA DEL SERVEI

– Únicament podran recullir l’infant les persones que han estat autoritzades en el formulari entregat.

– La persona que reculli l’infant s’haurà d’acreditar mitjançant el DNI, NIE o passaport.

– Una vegada comprovades les dades, aquesta persona signarà conforme l’infant surt del servei d’acollida

– Es dóna per finalitzada l’estada de l’infant al servei d’acollida.


Continua llegint →